Potrebujeme:
Bobule muchovníka, cukor, alkohol
Príprava:
Fľašu tmavej farby naplníme zrelými bobuľami muchovníka. Na 1 litrovej fľaše pridáme 15 dkg cukru, a naplníme čistým liehom. Skladujeme v izbovej teplote a denne potrepávame. Asi za 1 mesiac môžeme okoštovať naozaj delikátny, voňavý, chutný muchovkový likér. Čím dlhšiu dobu necháme zrieť, tým bude chutnejší.
Ponúkané sadenice pestujeme a skladujeme v ideálnych podmienkach. Možné termíny výsadby sú:
jan | feb | mar | apr | máj | jún | júl | aug | sep | okt | nov | dec |
● | ● | ● | ● | ● | ● | ● | ● | ● |
Prehlásenie: Uvedené hodnoty rastu platia pri dodržaní technológie pestovania a pri dostatočnom množstve živín, vody a slnečného žiarenia. Pri krajne nekvalitnej pôde alebo u rastlín ktoré sú vysadené na nevyhovujúcom mieste (napríklad do tieňa) môže byť rast pomalší ako sú uvedené pestovateľské hodnoty.